Wat moet u doen bij contact door onbekende nummers?

Wat moet u doen bij contact door onbekende nummers? — Telenummer

Steeds vaker ziet u het op facebook of het nieuws voorbij komen. Mensen worden steeds vaker benaderd door onbekende nummers. Vaak hebben deze onbekende nummers niet het beste met u voor. In de meeste gevallen zijn dit namelijk oplichters die willen dat u op een linkje klikt op uw het belletje beantwoord. Wanneer u dit dan doet kunnen mensen gemakkelijk uw telefoon hacken. In 2020 kregen veel mensen een appje van PostNL dat zij een pakketje zouden krijgen terwijl zij geen pakketje verwachtte. Let hier altijd goed bij op. Onbekende nummers kunnen u problemen opleveren die u makkelijk kunt vermijden. Meer weten over hoe u uzelf kunt beschermen tegen onbekende nummers? Lees dan gerust verder!

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Het is al goed dat u bij deze blog bent terecht gekomen. Dit betekent dat u bewust bent dat een onbekend nummer contact heeft gezocht, maar u niet zeker wist wat u moest doen. Zoals vroeger ook gezegd werd een gewaarschuwd mens telt voor twee. Bij het contact van een onbekend nummer moet u het telefoonnummer controleren op het internet. Online zijn verschillende websites waar u onbekende nummers kunt nagaan. Dus u gaat eerst het telefoonnummer controleren voordat u het linkje opent of terugbelt. Zo kunt u er zeker van zijn of meerdere mensen zijn lastig gevallen door dit nummer. Als u online erachter komt dat het nummer nooit opgezocht is en van bijvoorbeeld een instantie is, kunt u terugbellen. Bij een sms’je met een link erin is het aan te raden om alsnog het telefoonnummer te controleren. Deze sms’jes zijn vrijwel altijd van oplichters die proberen in uw telefoon te komen.

Vermeld het telefoonnummer

Wanneer u erachter bent gekomen dat het nummer dat u probeerde te bereiken van een ongewenst persoon of een potentiële oplichter is, kunt u online het nummer vermelden. Daarnaast kunt u gemakkelijk bij uw telefoonprovider aangeven dat een specifiek nummer probeert mensen op te lichten. Het is belangrijk om te vermelden als dit via een sms gedaan werd om zo anderen mensen te behoeden voor de zogenaamde PostNL sms’jes. Een gewaarschuwd persoon telt voor twee.

Delen